Lentet ZEISS BlueGuard

E lehtë për sytë!

  • Më shumë ekspozim ndaj dritës blu-pavarësisht moshës.

    Jetët tona po bëhen gjithnjë e më shumë dixhitale. Ne punojmë, luajmë, mësojmë dhe blejmë online, kudo që jemi. Me këtë ndryshim në stilin e jetesës, ne mbështetemi tek sytë tanë më shumë se asnjëherë më parë. Kjo do të thotë që, përveç ekspozimit ndaj dritës së dëmshme blu që rrezaton dielli, ne jemi gjithashtu më të cënueshëm ndaj dritës artificiale blu.

Të rrethuar nga ekranet gjithë ditën?

Që në prill të vitit 2020, hulumtimet kanë treguar se njerëzit e të gjitha moshave, nga e gjithë bota po kalojnë më shumë kohë në pajisjet dixhitale. Për më tepër, më shumë kohë kalohet në ambiente të mbyllura në shtëpi, ku ndërtesat në ditët e sotme janë të pajisura me drita LED që gjithashtu lëshojnë dritë blu. Pra, përveç që përballen me dritën e mundshme të dëmshme blu të emetuar nga dielli, shumica e njerëzve janë të ekspozuar ndaj dritës blu artificiale.

Shihni rehat dhe dukuni mirë pa reflektimet bezdisëse blu-vjollcë në syzet tuaja me filtër blu. Lentet ZEISS BlueGuard Bllokon dritën blu potencialisht të dëmshme dhe ofron mbrojtje të plotë UV

  • Çfarë është drita blu dhe si funksionojne syzet me mbrojtje te drites blu?

    Një porcion i dritës që emetohet nga dielli bën pjesë në spektrin blu, por thuajse të gjitha pajisjet dixhitale moderne dhe llambat LED gjithashtu emetojnë dritë blu. Syri i njeriut nuk mund ta bllokojë dritën blu të dukshme, kështu që ekspozimi i tepërt ndaj saj mund të sjellë lodhje të syve dhe turbullim të shikimit.

    Cfarë është lodhja dixhitale e syrit?

    Dhimbje koke, shikim i turbullt, sy të thatë që djegin? Këto janë të gjitha simptoma të lodhjes dixhitale të syve (LDS) e cila mund të shkaktohet nga përdorimi i gjatë i pajisjeve dixhitale. Tabletat, smartphone-t, dhe kompjuterat emetojnë në mënyrë jo proporcionale sasi të dritës blu e cila sjell stres për sytë, ndryshe nga çdo aktivitet tjetër vizual. Çfarë është drita blu? Një porcion i dritës që emetohet nga dielli bën pjesë në spektrin blu, por thuajse të gjitha pajisjet dixhitale moderne dhe llambat LED gjithashtu emetojnë dritë blu. Syri i njeriut nuk mund ta bllokojë dritën blu të dukshme, kështu që ekspozimi i tepërt ndaj saj mund të sjellë lodhje të syve dhe turbullim të shikimit.

Lentet ZEISS BlueGuard: Gjenerata e re e lenteve që bllokojnë dritën blu.


Me produktet e mëparshme, bllokimi i dritës blu arrihet përmes trajtimit të aplikuar në xhamat me filtër blu. Lentet ZEISS BlueGuard përfshijnë vetitë e bllokimit të dritës blu në materialin e lenteve. Kjo na lejon të aplikojmë ZEISS DuraVision Platinum - veshja jonë më premium e lenteve - si standard në Lentet ZEISS BlueGuard.

Rezervo vizitën falas

Bli Online Optika One